Dokumentar

Søren har været med til at producere mange portræt- og dokumentarfilm.

Han har arbejdet som A-fotograf, klipper og konsulent. Han er vant til at indgå i redaktioner, og han vil altid forsøge at skubbe grænserne for, hvordan dokumentarfilm kan produceres.

Produktionerne er blevet vist på DR, DRK, DR2 og på nettet.

Her har I nogle eksempler på korte og lange portræt- og dokumentarfilm, som Søren har været med til at producere.

 


A-FOTOGRAF


 

Kroppen er mit tempel (2020)

Hvis du tror at vegetarmad og daglig motion er moderne fænomener, så tro om igen. Allerede for over 100 år siden skriver to danske mænd en bog hver, som får stor betydning for danskernes syn på kroppen. Og sikrer dem berømmelse langt ud over Danmarks grænser. Mændene hedder I.P. Müller og Mikkel Hindhede og deres banebrydende tanker om vegetarisme, daglig gymnastik og seksuel frigørelse bliver toneangivende i årtierne frem til 2. verdenskrig og lægger fundamentet for et kropsligt moderne gennembrud. Historiker Adam Holm går i de to forfatteres fodspor for at undersøge på egen krop, hvor de radikale tanker kommer fra og om nutidens madvaner og kropskultur kan lære noget af de 100 år gamle ideer.

Producent: Thomas Houkjær – Produktionsselskab: PræmisDistributør: DR2

Jenny Holm – Nazispionen der kom ind i varmen (2019)

Det ligger ikke i kortene, at unge Anne Marie Christensen fra Fanø ender som en af de mest berygtede danske krigsforbrydere fra 2. Verdenskrig. Ikke desto mindre bliver hun hvervet af Gestapo under navnet Jenny Holm under besættelsen. Hun viser sig at have agentevner ud over det sædvanlige. Det menes at hun er ansvarlig for mange hundrede anholdelser af fjender af nazismen. Hun er så dygtig, at hun hverves af dansk og britisk efterretningstjeneste i årene lige efter krigen, hvor hun bruger sine evner til at fange nazistiske krigsforbrydere i Tyskland. Jenny Holm forsvinder ud i glemslen – indtil en dag, hvor en snarrådig forfatter finder ud af, hvor Jenny Holm ender sine dage. Sporet ender overraskende, hos en feteret alternativ behandler med elektriske hænder på Gammel Kongevej.

Producent: Thomas Houkjær – Produktionsselskab: PræmisDistributør: DRK

IMDB

Modstandskampens Børn (2018)

Under 2. verdenskrig foretager flere tusind danske mænd og kvinder et valg. De sætter livet på spil for at bekæmpe nazismen og den tyske besættelse af Danmark. Valget kommer til at få store konsekvenser for de involverede og for de familier de vender hjem til. For selv om forældrene er helte – er de også dybt traumatiserede. Men tiden er en anden. Traumer bliver ikke behandlet professionelt. Og traumer som ikke behandles vandrer videre som ringe i vandet til næste generation – til Modstandskampens børn.

Producent: Thomas Houkjær – Produktionsselskab: PræmisDistributør: DRK

IMDB


A-FOTOGRAF & A-KLIPPER


Portrætfilm af de tre repertoirechefer ved Det Kongelige Teater (2018)

Producent: Thomas Houkjær – Produktionsselskab: PræmisDistributør: https://kglteater.dk/

 

Nikolaj Hübbe

Morten Kirkskov

John Fulljames

OBEL AWARD 2021: Portrætfilm af professor Carlos Moreno (2021)

Instruktør: Thomas Houkjær – Teknik: Søren Bang Clemmensen

Mini-dokumentarer for Danida Fellowship Centre (2020-2022)

Producer: Vibeke Quaade – Teknik: Bang Clemme Film


Dokumentarist


 

Dokumentar om AMPD’s projekter 2015-2016

Dokumentarist: Søren Bang Clemmensen – Produktionsselskab: Bang Clemme Film